Statiunea Balcik – Una dintre comorile Bulgariei si a Marii Negre!

august 2, 2008 at 11:34 am Lasă un comentariu

Odata intrati in Bulgaria veti fi impresionati de impunatoarele mori de vant care produc anual un procentaj considerabil din energia necesara satelor din imprejurimile Marii Negre.

Statiunea Balcik desi aflata la 60 de kilometric de Vama din Romania, ofera drumuri bune si instructiuni clare de ajuns acolo.

Privelistile statiunii Balcik vi se vor parea de necrezut de-a lungul Marii Negre, iar restaurantele aflate pe malul marii va ridica pofta de mancare traditionala, mai ales a salatei bulgaresti. Plaja din Blacik este dotata cu cabine de schimb, dusuri si umbrele pentru care platiti 4 Leva echivalentul a 8 Ron.

Gastronomia din Bulgaria este un recunoscuta datorita prospetimii si salatelor. Restaurantele ofera servire excelenta si mancare buna. In plus, statiunea este impanzita de hoteluri de calitate pozitionate in locuri cheie pe frumoasele forme de relief, iar in port veti putea admira frumusetea salupelor.

La prima vedere, Balcik pare o statiune de lux asemanatoare Neptun, si veti fi uimiti de numarul mic de turisti care strabat strazile statiunii. Restaurantele si hotelurile de acolo ar fi de asteptat sa aiba sute de turisti, insa nu e chiar asa. Strazile si atractiile turistice nu sunt agglomerate, locuri de parcare sunt destule, strazile sunt libere si nu pline de masini una langa cealalta. In plus, ospatarii si cei de la micile magazine stiu romana desi se afla in o alta tara si la distanta de 60 de km de Romania.

Din punct de vedere al hotelurilor, puteti opta pentru hoteluri de 5,4 sau 3 stele unde serviciile si facilitatile sunt de calitate si camere dotate cu aer conditionat, televizor, mini-bar, uscator de par, si printre facilitate va puteti bucura de teresa, piscina exterioara, loc de parcare asigurat, spa, si chiar salon de solar daca soarele va supara.

Printre mancarurile traditionale trebuie sa gustati din sala bulgareasca cu rosii, castraveti, vinete, ardei si telemea, iar salata de vinete si ardei copti sunt aperitive delicioase. Avand in vedere moneda lor monetara, leva o puteti cumpara in vama , la un schimb valutar bun.

Daca va aflati pe litoralul romanesc, nu veti regreta o zi petrecuta in Balcik si cu siguranta va veti mai intoarce. Va veti convinge de diferentele dintre cele doua tari, desi Marea Neagra este la fel peste tot. Copaci, umbra, buna dispozitie, primire calduroasa si restaurantele pe malul marii va asteapta!

Odata sositi in Romania veti duce cu siguranta dorul peisajelor, muntilor si verdetii din Balcik si Bulgaria. Insa in zilele noastre, cateva escapade in sanul acestei statiuni sunt avantajoase si relaxante. Insa, un sejur petrecut aici va fi cu siguranta minunat!

Entry filed under: Balcik. Tags: , , , , , , , .

Lasati-va cuprinsi de frumusetea statiunii Cancun! Farmecul Insulei Corfu- natura, plaje exotice si apa de un albastru inedit!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

august 2008
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorii