Farmecul Insulei Corfu- natura, plaje exotice si apa de un albastru inedit!

septembrie 1, 2008 at 6:56 pm Lasă un comentariu


Grecia a devenit in ultimii 3 ani o destinatie turistica de vacanta tot mai cautata, mai ales in randulromanilor. Principalele motive pentru care romanii prefera litoralul grecesc in detrimentul celui romanesc este datorita preturilor mai scazute la cazare, a conditiilor hoteliere si a frumusetii peisajelor si marii de acolo. Astfel, turismul in Grecia a cunoscut o dezvoltare rapida largind numarul locatiile si a ofertelor.

Insa, una dintre cele mai ravnite si vizitate locatii din Gecia ramane tot Insula Corfu. De ce? In primul rand datorita apartenentei la Insulele Ionice si frumusetii peisajelor. Aceasta zona este acoperita in masura de 75% de munti ce coboara lin pana in apele albastre ale Marii Mediteraneene.

Insula Corfu este cunoscuta si datorita claritatii apei, a nisipului fin si a peisajelor de invidiat. Corfu este una dintre destinatiile rare unde natura reprezentata de paduri, munti si coaste se imbina minunat cu satele impanazite de case albe ascunse printre stancile care au iesire directa in apele albastre. Una dintre atractiile turistice importante este si Laguna Albastra situata pe malul grecesc, unde puteti face o croaziera si puteti experimenta scuba diving si snorkeling.

Vizitand orasul Corfu veti strabate o multitudine de stradute mici impanzite de case construite in stil venetian si inconjurate de flori. Cultura acestei regiuni a fost foarte bine intretinuta, iar satele din imprejurimi denota un iz pitoresc. Multe din satele micute de langa Insula Corfu s-au transformat in statiuni turistice micute oferind plaje curate, ascunse de ochii lumii.

Pentru a cunoaste mai bine cultura si istoria greceasca , gastronomia si traditiile lor nu trebuie sa ezitati sa gustati din specialitatile restaurantelor sau mancarea traditionala. Avand in vedere principalele obiective turistice, intalnim Palatul lui Ahile care dateaza din secolul 19 si care este inconjurat de gradini frumoase si statui. Mai departe, puteti vizita Insula Soarecelui, capela veche aflata in centrul sau si manastirea Vlacherna construita pe coasta muntilor.

Hotelurile din Corfu au oferte atragatoare atat pentru cei caredoresc sa se rasfete intr-un hotel de 5 sau 4 stele cu all inclusive, cat si pentru cei mai putin pretentiosi care se vor simti confortabil in hotelurile de 3 si 2 stele sau pensiuni. Personalul hotelurilor este unul bine pregatit si instruit. In plus, pentru orice nelamurire sau informatie necesara va puteti baza pe locuitorii de aici care sunt cunoscuti pentru ospitalitatea si amabilitatea lor.

In concluzie, Insula Corfu reprezinta o alegere excelenta ca destinatie turistica atat primavara, cat si vara si inceputul toamnei. Tot ce ramane este sa va convingeti singuri de frumusetile Insulei Corfu.

Entry filed under: Balcik. Tags: , , , , , , , , .

Statiunea Balcik – Una dintre comorile Bulgariei si a Marii Negre! Descoperiti comorile orasului Cannes!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

septembrie 2008
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorii