Lasati-va cuceriti de frumusetea orasului New York

septembrie 29, 2008 at 7:30 am Lasă un comentariu

O destinatie excelenta pentru cei care doresc sa experimenteze luxul si faima este orasul New York. In afara faptului ca este cel mai mare oras al Statelor Unite ale Americii inca din 1790 si una dintre cele mai dezvoltate metropole ale lumii, New York-ul are farmecul sau unic!

Pe langa atractiile si obiectivele turistice principale, New York este si un centru financiar si cultural important. De asemenea, este renumit datorita influntei puternice pe care o are prin intermediul mass-media, divertisment, moda, arta si educatie.

Aceasta destinatie reprezinta una dintre cele mai mari zone urbane din lumea fiind impartita in cinci zone: Brooklyn, The Bronx, Queens, Manhattan si State Islands. New York se intinde pe o suprafat de 830 de km si reuneste peste 8 milioane de locuitori toti in cautarea succesului, a faimei si a unei vieti luxoase intr-o metropola infloritoare.

Ajunsi aici, veti fi impresionati de numarul mare a zgarie-norilor (peste 4.000) a caroro stil arhitectural difera, Astfel, Cladirea Woolworth reprezinta un exemplar minunat al stilului arhitectural neogotic, iar Cladirea Chrysler construita in stilul Art Deco impresioneaza prin varful conic si cupola din otel. Si sa nu uitam de Statuia Libertatii!

In zona The Bronx, aveti oczia de a vizita Yankee Stadium (stadionul echipei de baseball NY Yankees) si Bronx Zoo care este cunoscuta ca fiind cea mai mare gradina zoologica dintr-un oras si avand o suprafata de peste 100 hectare si 6000 de exemplare.

Manhattan-ul reprezinta zona cea mai poplata din New York si unde veti intalni cei mai multi zgarie-nori. Aici, aveti ocazia de a face plimbari prin Central Park si in cazul in care veti ramane fara fonduri, puteti sta linistiti deoarece Manhattan este cel mai mare centru financiar al orasului.

Zona Brooklyn a fost pana in 1898 un oras independent si astazi este cunoscut datorita calitatii culturii, muzeelor si activitatilor pe care le ofera. Fie ca veti alege sa mergeti la plaja pe coasta continentala, fie veti opta pentru o vizita intr-un muzeu cu siguranta veti avea multe de descoperit.

Avand in vedere educatia, New York-ul este gazda unor universitati prestigioase si renumite pentru nivelulu ridicat al educatiei pe care il ofera. Biblioteca Publica din centrul orasului tine pasul cu evolutia societatii de astazi si se bucura de cel mai mare sistem de biblioteci din tara.

Fara indoiala, New York este o destinatie turistica unde veti aveti ocazia de a descoperi multe lucruri, traditii si culturi noi. Ce mai asteptati?

Entry filed under: New York. Tags: , , , , , , , , .

Amsterdam – Orasul Liber! Roma – Orasul etern!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

septembrie 2008
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorii