Roma – Orasul etern!

octombrie 1, 2008 at 5:31 pm Lasă un comentariu

O destinatie turistica cu totul speciala este capitala Italiei: Roma. Acest oras a fost atat pe timpul Imperiului Roman cat si pana in prezent o deosebita atractie datorita culturii, arhitecturii si puterii pe care o detinea. In timpulu Imperiul Roman, a fost capitala acestuia si totodata un important centru politic si economic.

Atractivitatea acestei destinatii se datoreaza in special obiectivelor turistice unice precum: Colosseumul, Coloana lui Traian si arhitectura renescentista care domina orasul. Colosseumul este una dintre cele mai vechi constructii din Italia, unde au avut loc nenumarate batalii ale gladiatorilor si care in trecut era atractia principala in randul romanilor. Astazi, se organizeaza excursii pentru vizitarea acestei impunatoare constructii unde soarta celor mai buni gladiatori si razboinici s-a decis.

In continuare, Coloana lui Traian nu trebuie ratata, iar printr-o excursie la Vatican veti avea ocazia de a vizita si experimenta un teritoriu suveran cu totul deosebit si daca veti avea ocazia de a-l zari sau intalni pe Papa Benedict XVI, va fi o experienta unica!

De-a lungul timpului, Roma s-a transformat intr-o minunata metropola moderna care ofera o varietate de activitati vizitatorilor. Pe langa obiectivele deja mentionate, puteti admira arhitectura renascentista vizitand Pallazzo Senatorio, Pallazo Venezia, Pallazo Spada, iar cateva din cele mai frumoase exemplare ale barocului sunt Fontona di Trevi si Pallazo Madama din secolul XVII. Centrul istoric al Romei ascunde multe comori: cele Sapte Coline, ramasitele Zidului Servian, Zidurile Aureliene, cat si multe cladiri care au supravietuit trecerii timpului. Centrul vechi al orasului contine in prezent peste 200 de hoteluri si pensiuni, impreuna cu unele dintre cele mai frumoase parcuri ale Romei. De asemenea, daca va ambitionati poate veti reusi sa vizitati cele peste 200 de palate si 400 de biserici construite in stiluri diferite, a caror esenta inca dainuie.

Desi Roma a fost tinta multor atacuri de-a lungul Razboaielor Mondiale, este unul din putinele orase care a supravietuit cu pagube mici astfel incat cladirirle construite in stil renascentist si baroc cuceresc si astazi ochii turistilor. Mai mult de atat, edifiile reprezentative ale Romei fac parte din lista UNESCO ca fiind un centru istoric de valoare.

In concluzie, capitala Italiei este o destinatie turistica potrivita atat celor mici, cat si celor mai care doresc sa descopere noi traditii, culturi si sa patrunda adanc in trecutul istoric al romanilor si al unei natiuni care continua sa impresioneze.

Entry filed under: Roma. Tags: , , , , , , , .

Lasati-va cuceriti de frumusetea orasului New York Orasul Florentia, o comoara a Italiei!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

octombrie 2008
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorii