Orasul Florentia, o comoara a Italiei!

octombrie 4, 2008 at 5:13 pm Lasă un comentariu

Florentia este o destinatie cu totul deosebita a Italiei care ofera turistilor din intreaga lume o multime de atractii turistice si posibilitati de relaxare si recreare. Pentru inceput, mentionam faptul ca Florentia sau Firenze in italiana, este capitala regiunii italiene Tuscany si reuneste peste 300.000 de locuitori italieni mandri de orasul in care traiesc.

Aceasta destinatie este renumita inca din timpul Evul Mediu si a epocii Renasterii, in special pentru arhitectura si arta. In acea perioada este un centru economic si de comert important in Europa si era deseori comparat ca fiind Atena din Evul Mediu. Orasul este strabatutut de raul Arno care imparte orasul nou de cel vechi, iar turistii sunt de-a dreptul incantati de privelistile si relaxarea oferita de plimbarile pe langa rau.

Avand in vedere cultura si istoria orasului Florentia, trebuie sa stiti ca din anul1982 acest oras a fost declarat ca fiind o locatie bogata a lumii si este de atunci protejata de UNESCO. Daca analizam arhitectura orasului, observam multitudinea de cladiri construite in stil renascentist incepand de la monumente si pana la biserici si alte edificii dintre care cea mai reprezentanta opera de arta este Catedrala Santa Maria del Fiore cunoscuta si ca “The Duomo”(Domul). De asemenea, nu trebuie sa ratati o vizita in inima pietei Della Signoria unde veti intalni Fantana lui Neptun construita de Bartolomeo Ammanati si care dateaza din secolul XVI. Florentia este si gazda frumoasei Biserici San Lorenzo care contine Capela Medici – mausoleumul familiei Medici.

Cat despre arta italiana, in Florentia sunt zeci de muzee si galerii pe care insa nu veti avea destul timp sa le vizitati, insa cu siguranta veti mai reveni sa le descoperiti. Astfel, aveti ocazia de a admira opera apartinand unor artisti precum Michelangelo, Donatello in domeniul sculpturilor si Raphael si Titian din lumea artei din portelan. In cadrul Bisericii Santa Croce veti descoperi tumbele monumentale ale lui Michelangelo, Dante, Galileo si multe alte personalitati internationale.

Orice dorinte aveti, Florentia vi le indeplineste!

Entry filed under: Florentia. Tags: , , , , , , , , .

Roma – Orasul etern! Vizitati Bruxelles pentru o vacanta de milioane!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

octombrie 2008
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorii