Orasul Napoli, o comoara a Italiei!

octombrie 11, 2008 at 7:28 pm Lasă un comentariu

Cea mai atractiva destinatie turistica a Italiei este orasul Napoli! Aflata la mijlocul distantei intre Vezuviu si Campi Flegrei, aceasta destinatie detine un trecut istorice extrem de bogat si valoros. Drept urmare, vechiul centru al orasului Napoli este protejat de UNESCO inca din 1995.

Din punct de vedere al atractiilor turistice, Napoli ofera turistilor din intreaga lume o multe de monumente, muzee, galerii de arta, dar si posibilitati de relaxare precum teatre, cluburi si terenuri de sport. Astfel, aveti ocazia de a vizita Castelul Nuovo care dateaza din secolul XIII, Castelul dell’Ovo care dateaza din secolul VI de pe vremea grecilor antici, Palatul Regal si Palatal Capodimonte construit in 1738 si care a fost resedinta regilor pe timpul verii. De asemenea, in Napoli se gasesc alte zeci de palate precum Palatul San Giacomo situate in Piata Municipio, Palatul Filomarino din secolul XVI si construit in stil baroc de catre arhitectul Giovanni Di Palma sau Palatul Pignatelli.

In continuare, aveti ocazia de a vizita Domul din Napoli care este totodata si principala biserica a orasului construita in stil architectural romanic. In randul bazilicilor regasim Bazilica Santa Maria del Carmine, Bazilica San Giovanni Maggiore din secolul IV si chiar Bazilica San Francesco di Paola situata vizazi de Palatul Regal dateaza din secolul XIX si este asemenea Pantheonului roman.

Fie ca veniti in Napoli pentru afaceri sau pentru a petrece vancanta, nu trebuie sa ratati ocazia de a cunoaste adevarata cultura si arta italiana intr-un oras demn de renumele sau!

 

Entry filed under: Napoli. Tags: , , , , .

Vizitati Bruxelles pentru o vacanta de milioane!

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Utilizati calendarul pentru a va planifica viitoarea vacanta!

octombrie 2008
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorii